moshaverrkhob
moshaverrkhob

طلاق ممكن است آسيب هاي روحي رواني بسيار زيادي براي كودكان به وجود بياورد اما مهم ترين اقدامي كه والدين پس از طلاق لازم است انجام دهند، انتخاب روشي صحيح به منظور تربيت صحيح فرزند پس از طلاق است.

چگونه مي توانيم با وجود طلاق فرزندان سالم و شاد تربيت كنيم؟
من دوستاني داشتم كه دلشان نمي خواست ازدواج كنند و نكردند، زيرا به علت طلاق پدر و مادر خود شديدا از نظر رواني آسيب ديده بودند.

طلاق براي كودكان بسيار سخت است زيرا نمي توانند درك كنند چرا والدين از يكديگر طلاق مي گيرند و يا شايد خودشان را عامل طلاق والدين مي دانند. در بعضي مواقع اين كودكان با خود و دوستان خود عهد مي بندند كه هيچوقت ازدواج نكنند. البته به ياد داشته باشيد كه طلاق گرفتن هميشه بد نيست و پدر و مادر نبايد در هر شرايطي فرد را سرزنش كنند و نسبت به تصميم خود احساس بدي داشته باشد. پس از طلاق هم مي توانيد يك زندگي سالم و شاد را تجربه كنيد البته با انتخاب يك روش صحيح تربيت فرزند. در اين مقاله شما را با روش هاي تربيت فرزند سالم و شاد آشنا خواهيم كرد.

توصيه هاي كاربردي براي تربيت فرزند سالم پس از وقوع طلاق
براي كمك به فرزندتان با آنها همراه و همگام شويد:

دعوا و جدل هايتان را دور از چشم كودك خود انجام دهيد
نيازي نيست فرزندان خود را در جريان ريز دعواهاي خود بگذاريد. دانستن اين حقايق فقط اوضاع روحي فرزند شما را بدتر مي كند. فرزندان شما مشاور حرفه اي نيستند. سعي كنيد با يك متخصص در اين باره صحبت كنيد تا اين صحبت ها بتواند گره اي از مشكلات شما باز كند.

صحبت ها و مشكلات همسر سابق خود را از نظر فرزند خود پنهان كنيد. به طور منطقي فرزند شما فرزند همسر سابق شما نيز هست. با بد گويي درباره همسر خود ممكن است فرزند شما نيز اين صفات بد را به خودش نيز نسبت دهد. در موقعيت هايي ممكن است با همسر سابق خود رو به رو شويد. در اين مواقع سعي نكنيد تا چهره عبوس به خود بگيريد. كاملا طبيعي رفتار كنيد و اگر مي توانيد مكالمه اي هر چند كوتاه با همسر سابق خود داشته باشيد. اين نوع مكالمات تصوير خوبي در ذهن فرزند شما مي سازد.

درباره خود و همسر سابقتان با يك مشاور خانواده صحبت كنيد
تقاضاي مشاوره در دفتر مشاوره گزينه خوبي براي شما است. مي توانيد همه احساسات خود را نسبت به زندگي قبلي و همسر قبلي خود به مشاور بگوييد از دشوار بودن زندگي فرزندتان بگوييد تا از احساسات منفي تا حدودي تخليه شويد.

نه ترجيح و نه انتخاب!
وقتي با همسر خود مواجه مي شويد احتياجي نيست پرخاشگري كنيد و ناراحت شويد. سعي كنيد رفتار خوبي با او داشته باشيد. اگر دوست نداريد از بدي هاي او بگذريد و او را ببخشد پس سعي كنيد در معرض وجود و حضور او نباشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت يك فرزند شاد و سالم پس از طلاق

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/8/8  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

يكي از معضلات اصلي بسياري از جوامع امروزي جدايي و طلاق زن و شوهر ها است كه آمار ان روز به روز و به خصوص در جامعه ما در ساليان اخير رو به افزايش بوده است. بسياري از زن و شوهرها به دليل عدم شناخت مناسب از يكديگر و به هر دليلي ازدواج نموده و پس از مدتي متوجه مي شوند كه براي يكديگر مناسب نبوده و به دنبال جدايي مي روند و در اين بين اگر آن ها صاحب فرزندي نشده باشند موضوع خيلي مطلوب تر به نظر مي رسد چرا كه در اين صورت تنها پدر و مادر قصد جدايي داشته و در اين بين موضوع زندگي و اينده يك كودك نيز مطرح نيست.

احتمال اينكه يك كودك طلاق به بيماري و اختلالات روحي رواني مانند عصبانيت پرخاشگري و انزوا گرفتار شود بسيار زياد است. واكنش كودكان در موضوع طلاق و جدايي والدين شان از هم موضوع و واكنشي متفاوت خواهد بود برخ از آن ها ممكن است دچار عصبانيت ها و بد اخلاقي هاي شديد و برخي ممكن است دچار افسردگي و گاهي هم ممكن است كودك به انزوا و گوشه گيري مبتلا شده و زندگي پر استرسي را دنبال نمايد. براي همين اگر خانواده اي از هم پاشيده شده و در اين بين كودك با يكي از والدين خود زندگي مي كند ان شخص بايد مواردي را در رابطه با ارتباط با فرزند خود مد نظر قرار دهد كه در ادامه به بررسي برخي از مهم ترين ان ها مي پردازيم. هنگامي كه پدر يا مادر يك كودك طلاق با او در ارتباط است بايد تمامي توجه خود را به او معطوف نمايد مثلا اگر پدر يا مادر مشغول انجام كاري با كامپيوتر يا گوشي موبايل خود است بايد ان را كنار گذاشته و با تمام وجود تمام توجه خود را به كودك معطوف نمايد تا كودك حس نكند كه تنها است و كسي به او توجه نمي كند.

نيازي نيست كه در مورد طلاقي كه صورت گرفته و مشكلات كنوني از لحاظ مالي و عاطفي مرتب با كودك صحبت كنيد چرا كه ممكن است سبب افزايش استرس در او شويد لذا به جاي مطرح كردن اين گونه موضوعات مي توانيد احساسات خود را بيان كنيد و اجازه دهيد كه كودك نيز به بيان حس خود پرداخته تا بدين گونه از استرس او كاسته و رابطه اي گرم تر و صميمي تر با او برقرار نماييد و از اينكه او حس تنهايي و بي كسي و فقدان يكي از والدين را داشته باشد جلوگيري كنيد. در اين هنگام گاهي كودك براي بيان حس خود عاجز بوده و نمي داند كه چگونه بايد حسش را بيان كند و اگر اين اتفاق افتاد به نظر مي رسد كه مي توانيد تا حدودي در ارتباط با طلاقي كه صورت گرفته با او بحث كنيد مثلا بگوييد كه دوست داري در رابطه با جدايي با مادرت يا پدرت با تو حرف بزنم؟ و يا اينكه بگويد عزيزم چه حسي داري و به هر ترتيب سعي كنيد كه به او نزديك شده و اين امكان را به او بدهيد تا بتواند حسش را با شما در ميان گذاشته و به نوعي از نظر روحي و رواني تخليه شود. هيچ گاه در حضور كودك خود از همسرتان كه از او جدا شديد گلايه و شكايت و انتقاد نكنيد چون كودك طلاق ممكن است كه وابستگي هاي عاطفي يا حسي به او داشته باشد و در اين بين اگر شما مسوول نگهداري از او شده ايد رابطه اش با شما بد شود و ديگر نتوانيد به خوبي با او ارتباط برقرار كرده و حس تنهايي و انزوا در او بيش از پيش شود.

 

منبع : كودك و نوجوان-كودك طلاق

امتیاز:
بازدید: 68
برچسب:
:
[ 1399/2/31  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانشناس و متخصصين علوم رفتاري در توصيف تأثيرات بسيار مهمي از شرايط خانوادگي بر شخصيت و آينده فرزندان مي گويند:

بدون شك خانواده نقش مهمي در توسعه شخصيت فرزندان و در واقع محيط خانواده به عنوان اولين محيطي دارد كه كودكان با آن از دوران كودكي ارتباط برقرار مي كنند.

در چنين فضايي

صميميت
مهرباني
آرامش
گفتگو سازنده
نقش تعيين كننده اي در توسعه شخصيت فرزندان بازي خواهند كرد.

در غير اين صورت، در يك محيط استرس زا، تنها اضطراب، استرس و فشار وجود خواهد داشت.

وضعيت روحي و رواني ويرانگر نمي تواند نقطه محكمي براي اميد به اينده ايجاد كند.

هر دو والدين در شكل دادن به شخصيت كودكان موثر هستند.
اما طبيعتا الگوي فرزند پدر و دختر از مادر قوي تر است و در واقع كوچكترين رفتار نيز كپي برداري مي شود.

كودكان رفتارها را زير ذره بين دارند و پس از آن، كودكان سعي مي كنند در كنار پدر و مادر خود با راه و يك رويكرد احساسي، رواني، روحي و اجتماعي ان ها برخورد كنند.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كودكان طلاق چه مشكلاتي دارند؟ درمان روانشناسي

امتیاز:
بازدید: 119
برچسب:
:
[ 1398/6/7  ] [ ۰۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب